Kauan sitten olen ostanut iki-ihanan satukirjan lapsille; Tiheikön väen kootut kertomukset (Jill Barklem). Päähenkilöinä ovat hiiret jotka asuvat pellon reunan tiheikössä. Itse rakastuin kirjan kuvitukseen. Pikkutarkkoja piirustuksia, täynnä pieniä yksityiskohtia. Keittiön avohyllykkö jatkuu kattoon asti ja hyllyt pursuilevat purkkeja ja purnukoita. Katosta roikkuu kuivattuja yrttejä ja seinille on ripustettu pieniä tauluja sinne tänne. Tyhjää tilaa ei ole missään.
Tiheikössä asuu Aimo Jauhiainen, joka hoitaa tiheikön myllyä. Hän on aina tomun peitossa (englanninkielinen nimi onkin Dusty Dogwood). Meijeriä puolestaan hoitaa Vuokko Unikko. Tiheikön väki kesäpuuhissa kertookin miten Vuokko ja Aimo viettävät häitään. Heille syntyy myöhemmin kolme pikku hiirtä, kirjassa Tiheikön väki ja pikkuhiiret.
Sitten törmäsin sattumalta lelukauppaan joka myy netissä nukkekotia jonka päädyssä on myllyn siipiratas. Sillä istumalla tajusin miten se nukkekoti ja Tiheikön väki kuuluvat yhteen.
Nyt on englannista saapunut postia, jossa saapui Aimo Jauhiainen Royal Doulton keräily posliinihahmo. Ja Vuokko Unikko saapunee huomenna. Voi tätä onnen päivää! Nauru Tiheikön myllyn asukkaat siis jo on, vielä pitää hankkia asunto.
Tässä kuva Aimosta. Valkoisella reunuksella hieman yritän paikata tummaa kuvaa...