Monen vuoden mietinnän jälkeen vihdoinkin pääsin oikeasti kokeilemaan betonin valua. Kohteena raparperinlehdet. Tein sellaisia kuppimaisia malliltaan. Tarkoitus olis näistä rakentaa pieni puro, jossa vesi solisee lehdeltä toiselle. Saas nähdä onko taas liian suuret luulot työn lopputuloksesta... ;)
Hauskaa tuo betonihomma ainakin oli. Ystäväni Mirvan kanssa niitä yhdessä teimme sunnuntaina. Pientä miehistä tukea saatiin betonin koostumuksen arviointiin. Hiekkaa ja vettä hieman lisää, niin alkoi massa olla sopivaa. Raparperin lehdet nurjapuoli päällepäin ja siihen sitten betoni päälle. Vahvikkeeksi  kanaverkkoa  ja lisää betonia päälle. Nyt sitten odotellaan töiden kuivumista. Tosin kastella pitää kerran pari päivässä, etteivät kuivu liian nopeasti ja sitten halkea. 
Tässä kuvaa kaikista töistä (kuivuvat varjossa autotallissa):
669729.jpg

Mirva teki ihastuttavan laatan, jossa jalan kuva ja hiukan kimalletta koristeena (siis rantakiviä ja lasitippoja). Lopputulos oikein kaunis. Voisin omalle pihalle laittaa...

669732.jpg

Ja pakko oli mennä kokeilemaan jo nyt kahden päivän päästä... =)
19.6.2007
"Avasin" siis tuossa äskettäin ekan paketin, sellaisen kuppimaisen version. Hyvin pysyi kasassa ja lehtikin irtosi melko kivasti pinnasta. Joihinkin kohtiin vähän jäi vihreää, mutta saapi kuivahtaa ensin ja koitan sitten harjailla sitä pois. Tähän asti näytää siis lupaavalta, ehkä niistä saa puron tehtyä!
Vaahteranlehtiversioita tuli myös tehtyä pari. Eivät onnistuneet niin hyvin... Hieman on ronskilla kädellä heitelty betonia reunojen yli. Lopputuloksessa ei siis kovinkaan onnistuneen muotoiset lehdet. Lisäksi näihin on jäänyt kiinni hiekkaa ja kiviä. Mutta kiva kokeilu ja kantapään kautta oppia tuli taas. ;)
673794.jpg
673791.jpg

Suihkulähde-vesiputous kyhäelmä
29.6.2007

Tällainen siitä sitten tuli, toistaiseksi. Homma jatkuu huomenna, pientä hienosäätöä. Mikäli pahasti vedet karkaa, pitää tehdä isompia muutostöitä. Lehdet uittavat reunastaan kovin helposti. Putouksen alle jätettiinkin tarkoituksella vanhan puron pohjana ollut muovi, se sitten kerää  karkaavan veden ohjaten sen  lammikkoon takaisin.
Lehtien asettelussa oli melkoinen työ. Niitä kun ei ihan tuosta vaan saanut sopimaan toisiinsa ja maan kaltevuuteen... Melkoisesti työ muuttui siitä ajatuksesta jolla liikkeelle lähdettiin. Huomenna vielä jollain "kitillä" kiinnittelen lehtiä toisiinsa ja tukikiviin, että tulee kestävämpi lopputulos. Ja sitten ihania kukkasia istuttamaan ympärille sekä latomaan kiviä koristeeksi putouksen reunalle/alle.
Loppujen lopuksi melko tyytyväinen olen tuohon, vaikka hermoja se vaati. Ne kun tuppaavat menemään vastoinkäymisten yhteydessä... ;) Ja tässä kuvia systeemistä sekä yksi kuva kukkivasta vanhasta ruususta, mikä lie lajiltaan:

699204.jpg
699205.jpg
699208.jpg